In Chiasso, vlakbij de grens tussen Zwitserland en Italië, realiseerde Summa een bijzonder shopping center. De opvallende architectuur maken dit gebouw tot een eyecatcher van formaat. Het Centro Ovale Polaris opende in 2011 zijn deuren. Het is zeer goed bereikbaar vanaf de snelweg en biedt ruime parkeermogelijkheden.

Summa heeft 40 procent belang in het beursgenoteerde IEP Invest. Een investeringsmaatschappij met een belangrijke participatie in de vastgoedgroep Accentis. Het portfolio van vastgoedgroep Accentis bestaat hoofdzakelijk uit strategisch gelegen, semi-industrieel vastgoed in België, Duitsland, Frankrijk, Nederland en Slowakije.

Zora is een 57 centimeter grote programmeerbare robot die over allerlei sensoren beschikt waardoor ze kan lopen en praten. Zora wordt vooral gebruikt in de zorg, maar kun je op nog veel meer manieren programmeren. Summa heeft 50 procent belang in QBMT: een Belgische startup, welke de zorgrobot “ZORA” heeft ontwikkeld.

Pepper de grotere broer van Zora kun je voor allerlei doeleinden inzetten. Bijvoorbeeld gasten ontvangst in hotels, ziekenhuizen, evenementen etc. Summa heeft 50 procent belang in QBMT: een Belgische startup, welke tevens de zorgrobot “ZORA” heeft ontwikkeld.